Csirkecomb Sztroganoff/paleosan recept
60 perc
A Csirkecomb Sztroganoff/paleosan hozzávalói:
6-7 csirkecomb felső, "dobverő"
20 dkg csiperke gomba
1 fej vöröshagyma
1 bögre hagyma zöldje vagy póréhagyma
4-5 kisebb savanyú uborka
1 kisebb sárgarépa
1-1,5 dl cocomas(kókuszkrém)
mustár
só,bors, majoranna, fokhagymasó
1 ek ecet
kacsazsír
A Csirkecomb Sztroganoff/paleosan elkészítési módja:
Az apróra vágott vöröshagymát a hagyma zölddel együtt kacsazsíron megpárolom, és beleteszem a többi hozzávalót is, kivéve a cocomast és a combokat.Mikor a zöldségek már félig megpárolódtak, felengedem egy bögre vízzel és mehetnek bele a combok is. Kis lángon, fedő alatt néha megkevergetve összefőzöm.Ha már leválik a csontról, belekeverem a cocomast, ecetet.Szükség szerint pici vizet teszek még bele, hogy sok szaftja legyen.
Régebben ezt tejszínnel készítettem, de tökéletes lett cocomassal is, semmi kókuszíze nincs.
Karfiol-póré püré lesz hozzá krumplipüré helyett.Fotót találtok a paleos naplómban róla, 355. bej.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Mariann63, 2013. ápr. 13. 07:46
A csirkecomb sztroganoff/paleosan elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.