Liszt nélküli kenyér /paleo/ Helga kenyere recept
40 perc
A Liszt nélküli kenyér /paleo/ Helga kenyere hozzávalói:
5 ek. darált lenmag(világos vagy sötét)
5 ek. darált szezámmag
1 ek. tökmagliszt
5 tojás
fél kk. szódabikarbóna
só, fokhagymasó, bors, őrölt kömény
1 ek.zsír
A Liszt nélküli kenyér /paleo/ Helga kenyere elkészítési módja:
Pici sóval keményre felverem a tojásfehérjéket.Külön tálban összekeverem az összes száraz hozzávalót, beleteszem a tojássárgákat, amit előzőleg habosra verem a folyékony zsírral.Lazán összeforgatom a fehérjével és őzgerincformában, muffin sütőben vagy kerámia tálkákban sütőben 30-35 percig sütöm 170 fokon. Ez függ a sütőtől is.(tűpróba)
Az alaprecept Helga kenyere volt, én csak kicsit módosítottam rajta.
Fotót találtok a paleos kenyeres naplómban, 94-es bej.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: Mariann63, 2013. ápr. 9. 08:59
A liszt nélküli kenyér /paleo/ helga kenyere elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.