Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Milánói kalács recept

Milánói kalács recept

A Milánói kalács hozzávalói:
50 dkg finomliszt
20 dkg vaj
4 db tojás
10 dkg cukor
2 dkg vaníliás cukor
3 dl tej
2 dkg mazsola
20 dkg cukrozott narancshéj
5 dkg cukrozott citromhéj
1 db citrom reszelt héja
10 dkg dió
5 dkg hámozott mandula


A Milánói kalács elkészítési módja:
Az élesztőt cukros tejben megkelesztjük. Az átszitált lisztbe mélyedést készítünk hozzáöntjük a megkelt élesztőt, a cukrot, a tojást, a 15 dkg olvasztott vajat és annyi langyos tejet, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. A dagasztást követően 1 óráig kelni hagyjuk, majd lisztezett gyúródeszkán átgyúrjuk. Hozzáadjuk és beledolgozzuk az előzőleg rumos teában megáztatott megszárított és lisztbe hempergetett mazsolát, a cukrozott narancs- és citromhéjat, a mandulát, a diót. Ezután a tésztát zsírozott, kilisztezett magas tepsibe helyezzük, letakarjuk és 30 percig pihentetjük. Előmelegített sütőben, közepes tűzön 50-60 percig sütjük. 30 perces sütés után keresztbe bevágjuk, hogy kialakuljon a "koronája". Meglocsoljuk a maradék 5 dkg olvasztott vajjal, majd tovább sütjük.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A milánói kalács elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook