Cseresznyés sztrapacska recept
A Cseresznyés sztrapacska hozzávalói:25 dkg cseresznye
3 db burgonya
50 dkg liszt
1 teáskanál só
2 evőkanál olaj
10 dkg zsemlemorzsa
7 dkg fahéjas porcukor
2 dl tejföl
A Cseresznyés sztrapacska elkészítési módja:
A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, majd ledaráljuk. A burgonyát meghámozzuk és lereszeljük. A darált cseresznyéből, a burgonyából, a lisztből és sóból galuskatésztát keverünk. Vizet forralunk, ebbe beleszaggatjuk a galuskát és kifőzzük. Felhevítjük az olajat és megpirítjuk rajta a zsemlemorzsát, majd beleforgatjuk a galuskát. Melegen tálaljuk, fahéjas porcukorral meghintjük, és meglocsoljuk tejföllel.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2013. ápr. 1. 11:17
A cseresznyés sztrapacska elkészítési módja és hozzávalói.