Sajtgombóc leves recept
50 perc
A Sajtgombóc leves hozzávalói:
4 liter víz
2-3 db húsleveskocka
ételízesítő
só
sárgarépa
fehérrépa
1 fej vöröshagyma
1 db burgonya
1-2 paradicsom
1 fehér paprika
2-3 gerezd fokhagyma
A gombóchoz:
30 dkg reszelt sajt
1 teáskanál só
3 tojás sárgája
fehér bors
6 evőkanál zsemlemorzsa
1 evőkanál liszt
A Sajtgombóc leves elkészítési módja:
A vizet a zöldségekkel főzzük. A reszelt sajthoz hozzáadjuk a tojások sárgáját, a borsot, a sót, a zsemlemorzsát, a lisztet és összegyúrjuk. Kicsi gombócokat formálunk belőle, melyet zsemlemorzsába forgatunk. Forró olajban kicsit megpirítjuk, de vigyázzunk, hogy ne süssük meg nagyon! Eztán a levesbe tesszük a golyókat. Pár percig még főzzük, hogy a gombócok feljöjjenek a leves tetejére és kész a leves.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: .nony., 2012. aug. 17. 13:37
A sajtgombóc leves elkészítési módja és hozzávalói.