Füstöltsajtos falatkák majonézzel és vörösboros szilvával recept
A Füstöltsajtos falatkák majonézzel és vörösboros szilvával hozzávalói:10 szelet rozsos kenyér
10 szelet fehér toast kenyér
20 szelet füstölt sajt
3 dl majonéz
3 dl száraz vörösbor
20 db aszalt szilva
fél csokor petrezselyem
A Füstöltsajtos falatkák majonézzel és vörösboros szilvával elkészítési módja:
Mindegyik szelet rozsos és fehér toast kenyérből pogácsaszaggatóval 2-2 kisebb korongot szaggatunk. Majonézzel kenjük meg. A füstölt sajtszeletekből szintén 2-2 korongot szaggatunk ki. A rozsos korongra 2 sajtkorongot teszünk, majd a fehér korong következik, aztán 1 sajtkorong. Tetejére 1 kiskanál majonézt teszünk és rátesszük a néhány órát vörösborban áztatott aszalt szilvát. Finomra vágott petrezselyem zölddel meghintjük. Fogvájóval az egészet áttűzzük és azonnal kínáljuk.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2013. márc. 29. 18:01
A füstöltsajtos falatkák majonézzel és vörösboros szilvával elkészítési módja és hozzávalói.