Húsvét utáni töltött tojás recept



10 db főtt tojás
10-15 dkg főtt/füstölt sonka
1 dl tejföl
petrezselyem
1 ek mustár
2 ek majonéz(cukormentes)
10 dkg reszelt füstölt sajt
1 fej lilahagyma
1-2 szál zöldhagyma
só
bors
A Húsvét utáni töltött tojás elkészítési módja:
A tojásokat félbe vágjuk és a sárgáját egy keverőtálba tesszük.A fehérjéket a lukas felükkel felfelé egy tűzálló tálba fektetjük.Az összes hozzávalót összeaprítjuk,a sajt felét és amustárt,majonézt,tejfölt hozzáadjuk a sárgájákhoz és egy botmixerrel vagy bármivel összedolgozzuk.Egy kkanál segítségével beleadagoljuk a fehérjékbe.A tetejét megszórjuk reszelt sajttal és kb 10 percig sütjük.Ha van grill fokozat akkor a sajtot barnásra grillezzük. Melegen és kihűtve is egyaránt finom! Jó étvágyat:)!
Nem muszáj ragszkodni a mennyiségekhez,folyamatos kóstolgatás mellett ki lehet keverni mindenki ízlésének a legmegfelelőbb tölteléket.:)
Kategória: Tojásételek receptjei
A receptet beküldte: d77e128ed9, 2007. ápr. 10. 12:12
A húsvét utáni töltött tojás elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.