Rántotta tekercs recept


8 tojás
2 ek. tejföl
20 dkg reszelt sajt
20 dkg sonka (tarja)
6 kisebb csemege ubi
só
vaj
A Rántotta tekercs elkészítési módja:
Nagy gáztepsit fóliával kibélelünk és vajjal vastagon kikenünk. A tojásokat a tejföllel és a sóval felverjük és a bélelt tepsibe öntjük és kb. 200 fokon 8 perc alatt megsütjük. A kihűlt rántotta tetejére szórjuk a sajtot és a sonkát. A szélére rakjuk egy sorba az ubit és onnan kezdjük el szorosan feltekerni, mint a bejglit. A tekercset fóliával rögzítjük és hűtőbe tesszük. Felszeletelve vagy kenyérre téve szendvicsként tálaljuk.
Fontos, hogy tényleg vastagon legyen kikenve a fólia, mert különben leragad!
Töltelék bárhogyan variálható:
pl. maradék sültcsirke felcsíkozva + kukorica + sajt
Kategória: Tojásételek receptjei
A receptet beküldte: 3cbdff671e, 2007. márc. 29. 12:54
A rántotta tekercs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.