Majonézes riszsaláta recept
A Majonézes riszsaláta hozzávalói:2 csomag gyorsrizs
1 doboz csemegekukorica
1 csomag mazsola
1 kis csokor kapor
diónyi reszelt vöröshagyma
2 dl 12 %-os tejföl
2 dl kefir
1 tubus majonéz
1 evõkanál mustár
kevés citromlé
fehérbors
só
pici cukor vagy édesítõszer
A Majonézes riszsaláta elkészítési módja:
A rizst a dobozon elõírt ideig fõzzük, majd kihûtjük. Közben elkészítjük a mártást: a majonézt, a telfölt és a kefírt simára kikeverjük, hozzáadjuk a mustárt, a reszelt vö- röshagymát, az apróra vágott kaprot, ízesítjük sóval, cukorral, citromlével és fehérborssal. Ha kihült a rizs, hozzáadjuk a csemegekukoricát és a már elõre beáztatott mazsolát, majd a mártással összekever- jük. Hidegen tálaljuk. Kitûnõ hideg sültek mellé.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Gvivike, 2007. nov. 14. 18:50
A majonézes riszsaláta elkészítési módja és hozzávalói.