Pirított csirkemáj sajtos rizslepényen recept
A Pirított csirkemáj sajtos rizslepényen hozzávalói:50 dkg csirkemáj
1 fej vöröshagyma
2-3 paprika
10 dkg paradicsom
4 ek.olaj
2 ek.vágott petrezselyem
só, bors
1 tasak gyorsrizs
10 dkg reszelt sajt
1 tojás
6 dkg liszt
A Pirított csirkemáj sajtos rizslepényen elkészítési módja:
A hagymát felszeleteljük, a paprika húsát csíkokra vágjuk. A paradicsomot kimagozzuk, húsát cikkekre szeljük. A csirkemájat megtisztítjuk és félbe (negyedekre) vágjuk. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a hagymát megfuttatjuk benne, hozzáadjuk a paprikát. Amikor a paprika kezd puhulni beletesszük a paradicsomot, majd a májat, fűszerezzük és megszórjuk petrezselyemzölddel. Addig pirítjuk, amíg a máj elkészül. A lepényhez a rizst előírás szerint megfőzzük, lecsepegtetjük. A reszelt sajttal, a tojással, a liszttel összekeverjük, megsózzuk. Kis lepényeket formázunk belőle, és felforrósított olajon mindkét oldalukat megpirítjuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: bf861243a6, 2009. márc. 7. 17:03
A pirított csirkemáj sajtos rizslepényen elkészítési módja és hozzávalói.