Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Pirított csirkemáj sajtos rizslepényen recept

Pirított csirkemáj sajtos rizslepényen recept

A Pirított csirkemáj sajtos rizslepényen hozzávalói:
50 dkg csirkemáj
1 fej vöröshagyma
2-3 paprika
10 dkg paradicsom
4 ek.olaj
2 ek.vágott petrezselyem
só, bors

1 tasak gyorsrizs
10 dkg reszelt sajt
1 tojás
6 dkg liszt


A Pirított csirkemáj sajtos rizslepényen elkészítési módja:
A hagymát felszeleteljük, a paprika húsát csíkokra vágjuk. A paradicsomot kimagozzuk, húsát cikkekre szeljük. A csirkemájat megtisztítjuk és félbe (negyedekre) vágjuk. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a hagymát megfuttatjuk benne, hozzáadjuk a paprikát. Amikor a paprika kezd puhulni beletesszük a paradicsomot, majd a májat, fűszerezzük és megszórjuk petrezselyemzölddel. Addig pirítjuk, amíg a máj elkészül. A lepényhez a rizst előírás szerint megfőzzük, lecsepegtetjük. A reszelt sajttal, a tojással, a liszttel összekeverjük, megsózzuk. Kis lepényeket formázunk belőle, és felforrósított olajon mindkét oldalukat megpirítjuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A pirított csirkemáj sajtos rizslepényen elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook