Csirkemájpörkölt, borsóval recept
A Csirkemájpörkölt, borsóval hozzávalói:fél dl olaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1ek fűszerpaprika
70dk csirkemáj
2db paradicsom
2db zöldpaprika
só
őrölt bors
A körethez
6dk vaj
60dk zöldborsó
1dl zöldségleves
só
petrezselyem.
A Csirkemájpörkölt, borsóval elkészítési módja:
a forró olajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megszórjuk fűszerpaprikával. Összekeverjük, majd hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott csirkemájat, félig felöntjük vízzel, és ha felforrt, beleszórjuk a kicsi kockákra vágott paradicsomot, zöldpaprikát, és sóval, borssal ízesítjük.Közepes tűzön készre főzzük, közben elkészítjük a köretet. Az olvasztott vajon megfuttatjuk a zöldborsót, ráöntjük a zöldséglevest, sóval, aprított petrezselyemmel ízesítjük.Fedővel letakarva, közepes tűzön puhára pároljuk. Paradicsommal, zöldpaprikával diszítjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: d1c08bdc9f, 2009. febr. 27. 20:15
A csirkemájpörkölt, borsóval elkészítési módja és hozzávalói.