Csirkemáj bazsalikomos galuskával recept
A Csirkemáj bazsalikomos galuskával hozzávalói:Hozzávalók
A csirkemájhoz:
Csirkemáj
Vöröshagyma
(Kacsa)zsír
só, bors
A galuskához:
2 egész tojás
kb. 6-8 púpos evk. liszt
só,
bazsalikom (szárított)
víz
A Csirkemáj bazsalikomos galuskával elkészítési módja:
Két személyre kb. fél kg csirkemájból készítem, a májakat egyforma darabokra vágom. Vékony karikákra szeletelek 3 fej vöröshagymát. (sok hagymával finom) A hagymát a kacsazsírban megpirítom, ráteszem a csirkemájdarabokat, megborsozom. Kb. 20 percig kell sütni, nem szabad túlsütni, mert akkor kiszárad a máj. Ha megsült, leveszem a tűzről és megsózom. A galuskához a tojásokat összekeverem a liszttel és a vízzel, sózom, majd jó adag bazsalikomot szórok bele. Lágy masszát készítek, akkor lesz finom könnyű a galuska. Forró, sós vízbe szaggatom, leszűröm. Savanyúsággal tálalom.
A galuskához a következő szószt lehet készíteni: egy fej apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk, őrölt pirospaprikát szórunk rá,sózzuk majd egy tejfölt keverünk bele.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2009. febr. 27. 20:14
A csirkemáj bazsalikomos galuskával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.