Hagymás pite recept
A Hagymás pite hozzávalói:15 dkg liszt
1 mk só
5 dkg vaj
5 dkg zsír
3 ek tej
8 szelet bacon
5 fej vöröshagyma
3 db tojás
2 dl tejföl
csipetnyi bors
1 tk snidling
1 mk kömény
A Hagymás pite elkészítési módja:
A lisztet összegyúrjuk a vajjal, zsírral, sóval, végül a tejjel. Egy 26 cm-es kerek tortaformát kibélelünk a tésztával úgy, hogy a szélére is jusson, majd szárazbabot öntünk bele, hogy a tészta szép sima maradjon sütés után. Előmelegített, forró sütőben sütjük 15-20 percig. A szalonnát piros, ropogósra sütjük egy serpenyőben, majd kiszedjük belőle. A zsiradékon megpároljuk a vékonyra felszeletelt hagymát. A felvert tojásba belekeverjük a hagymát, a szalonnát, a tejfölt, a finomra aprított snidlinget és egy csipetnyi borsot, végül a tésztára öntjük és alacsony hőfokon 30 alatt készre sütjük.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: mese, 2013. ápr. 4. 07:05
A hagymás pite elkészítési módja és hozzávalói.