Sült sertéstarja recept
A Sült sertéstarja hozzávalói:Húsok: Egy kg csont nélküli tarja. Ha csak csontosat kapunk, érdemes másfél kilós darabot venni, és még a hentessel kicsontoztatni. Ők ezt gyorsabban és ügyesebben el tudják végezni, és a késeik is jobbak, mint a mieink. A csontot aztán a fagyasztóba téve felhasználhatjuk máskor a húsleves készítésénél.
Zöldségek: Négy gerezd fokhagyma.
Egyéb:Két vagy három evőkanál zsír, só. A zsírral itt nem érdemes spórolni, mert a hús zsírja hidegen is nagyon finom. Kenyérre kenve, és kis sülthúsdarabkákkal, apróra vágott zöldhagymával meghintve nagyon jó vacsora.
A Sült sertéstarja elkészítési módja:
A húst jól megmossuk, és zsírral kikent sütő lábosba tesszük. Érdemes olyan lábost választani, amelyik nem sokkal nagyobb, mint a hús, szinte éppen csak hogy jól elférjen benne. Egy hegyes késsel a húst megszurkáljuk, és a lyukakba vékonyra vágott fokhagymagerezdeket dugunk bele. Úgy finom, ha jó vékonyak a fokhagymagerezdek. A húst ezután jól megsózzuk, a maradék zsírt a tetejére tesszük, alufóliával lefedjük, és zsupsz be a sütőbe. A munka nagy részét már el is végeztük. Az étel elkészítésének az a titka, hogy nagyon hosszú ideig, és nagyon kis tűzön kell sütni. Kb. három óra hosszat nagyon kis fokozaton ( a gáztűzhelyek legkisebb fokozatán ) sütjük. Közben néha érdemes azért megnézni, nehogy elfőjön róla a víz, és vagy kétszer kivenni, és a húst megfordítani. Egyéb munka aztán nincs is vele. Amikor a hús megsült, - amikor szinte szétomlik, ha villát szúrunk bele -, az alufóliát levesszük és ha szükséges, a hús tetejét kissé megpirítjuk a sütőben. Köretnek krumplipüré, és/vagy párolt káposzta nagyon finom hozzá. Savanyúságnak jó a csemegeuborka, kovászolt uborka, uborkasaláta.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: lackó-zsanett, 2009. nov. 22. 17:04
A sült sertéstarja elkészítési módja és hozzávalói.