Szeletelt lesütött sertéstarja recept
A Szeletelt lesütött sertéstarja hozzávalói:1 kg csont nélküli tarja. Ha csak csontosat kapunk, érdemes másfél kilós darabot venni, és még a hentessel kicsontoztatni.
Egy nagyobb fej vöröshagyma
Két vagy három evőkanál zsír,
só.
A Szeletelt lesütött sertéstarja elkészítési módja:
A húst jól megmossuk, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Jól besózzuk. Egy lábasban zsírt forróra melegítünk, beletesszük a felszeletelt tarját, majd lefedjük. Nagyon kis lángon pároljuk. Kb. egy fél óra múlva egy fej vöröshagymát megtisztítunk, és négy részre vágjuk, majd a húsok mellé tesszük.
Nagyon lassú tűzön másfél-két óra alatt készül el. Néha meg kell forgatni a húst és megnézni, hogy a levét el ne fője, de egyébként ezzel sem kell sokat törődni. Ha elég kis tűzön sütjük, általában nem kell hozzá vizet tölteni.Akkor készült el, amikor a hús finom omlós, puha. Krumplipürével, és párolt káposztával tálalhatjuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. jún. 28. 05:59
A szeletelt lesütött sertéstarja elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.