Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Szőlős-almás szelet recept

Szőlős-almás szelet recept

A Szőlős-almás szelet hozzávalói:
a tésztához

2 tojássárgája,
50 dkg liszt,
25 dkg vaj vagy margarin,
10 dkg cukor,
1 csomag sütőpor,
csipetnyi só és szükség szerint tej vagy tejföl.

a töltelékhez

1,5 kg alma,
20 dkg szőlőszem,
15 dkg porcukor,
1 citrom leve,
1 kávéskanál őrölt fahéj és 5-10 dkg édes morzsa.

a tészta megkenéséhez

1 tojás.


A Szőlős-almás szelet elkészítési módja:
A sütőporral elkevert lisztet a vajjal vagy margarinnal elmorzsoljuk. A tojássárgáját a cukorral és a sóval habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztes masszához, és annyi tejjel vagy tejföllel gyúrjuk össze, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Fóliába csomagolva hideg helyen 1 órán át pihentetjük. Az almát megmossuk, meghámozzuk, lereszeljük, és összekeverjük a porcukorral, a fahéjjal és a citromlével. Rövid idejű állás után levétől kinyomkodjuk, és összekeverjük a szőlőszemekkel. A pihentetett tésztát három részre osztjuk. A kétharmadát tepsi nagyságúra nyújtjuk, majd kikent, kilisztezett tepsibe helyezzük. A tölteléket a tésztára halmozzuk és elegyengetjük. A maradék tésztából ceruza vastagságú rudakat sodrunk, és a töltelék tetejét átlós irányban berácsozzuk. A felvert tojással a rácsokat megkenjük, és a tésztát előmelegített sütőbe téve közepes hőmérsékleten (180 C fokon) megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.

Tetszőleges méretű szeletekre vágva kínáljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A szőlős-almás szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook