Vörösboros sült pulyka recept
A Vörösboros sült pulyka hozzávalói:1 db pulykamell,
2 db pulykacomb,
1 fej vöröshagyma,
5 dkg füstölt szalonna,
3 evőkanál olaj,
só,
őrölt bors,
1 dkg fűszerpaprika,
majoránna,
2-3 dl vörösbor.
A Vörösboros sült pulyka elkészítési módja:
A mellet és a combokat megtisztítjuk, megmossuk és kettévágjuk. A combból az inakat eltávolítjuk. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és megtűzdeljük vele a pulykahúst. A a húst megsózzuk, megborsozzuk és megszórjuk a fűszerpaprikával. A vöröshagymát lereszeljük. A vöröshagymát az olajon megpirítjuk, kevés vizet öntünk alá és megpároljuk. Rárakjuk a pulykahúst, kevés vizet öntünk alá, és fedő alatt 15 percig főzzük. Ekkor a húsokat átrakjuk egy tepsibe, és ráöntjük a vörösbort. Sütőbe tesszük, és miközben gyakran locsolgatjuk, a hús szép pirosra sül.
A mellet és a combokat előmelegített tálra tálaljuk, tört burgonyát és vörösborral párolt vörös-káposztát adunk hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. jún. 19. 08:30
A vörösboros sült pulyka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.