Eperpürés sajttorta recept

10 dkg babapiskóta
25 dkg vajas keksz
10 dkg vaj
1 evőkanál eperlekvár
25 dkg mascarpone
10 dkg cukor
20 dkg lágy túró
5 dkg fehér csokoládé
25 dkg friss eper
Az Eperpürés sajttorta elkészítési módja:
A tésztához összetörjük a babapiskótát, a vajas kekszet, meglocsoljuk az olvasztott vajjal. Hozzáadunk 1 evőkanál eperlekvárt és jól összedolgozzuk. Kivajazott tortaforma aljára nyomkodjuk, majd fél órán keresztül pihentetjük a hűtőben. A mascarponét habverővel elkeverjük a cukorral, majd a túróval és az olvasztott fehér csokival is. Töltelékünket a kihűlt tésztára simítjuk és egy éjszakán át pihentetjük a hűtőben. Másnap villával összetörjük az epret - ha szükséges édesítjük és a tortánk tetejére márványozzuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. jún. 17. 08:24
Az eperpürés sajttorta elkészítési módja és hozzávalói.