Epermisu recept
Az Epermisu hozzávalói:Szirup:
10 dkg cukor
2 citrom reszelt héja és leve
Krém:
50 dkg eper (friss vagy mélyhűtött)
20 dkg fehér csokoládé
30 dkg mascarpone
1 dl tejszín
Összeállításhoz:
30 dkg eper (friss vagy mélyhűtött)
40 dkg babapiskóta
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
Az Epermisu elkészítési módja:
ztató szirupot készítünk 10 dkg cukorból és 2 dl vízből, majd hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját. A krémhez az epret turmixgépben pépesítjük, a fehér csokit gőz fölött megolvasztjuk. Kézi robotgéppel összekeverjük a pépes epret, az olvadt csokit, a mascarponét és a tejszínt. Az összeállításhoz az epret falatnyi darabokra vágjuk. Egy 30X20 cm-es tálba beleteszünk egy réteg cukros-citromos szirupba megáztatott babapiskótát, majd rákenünk egy kis fehér csokis krémet, és rászórunk bőven az eperfalatokból. A rétegezést addig folytatjuk, míg van a krémből. Legvégén krém kerüljön, meg ha marad eper, és megszórjuk kakaóval.
A legjobb akkor lesz, ha 1 napig hűtőben áll.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: picurka13, 2009. jún. 6. 11:44
Az epermisu elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.