Boros borjúborda birsalmával recept

4 vastag szelet borjúborda,
fél kg birsalma,
4 dkg vaj,
2 dkg liszt,
2 dl fehér bor,
só,
őrölt bors,
tárkonylevél.
A Boros borjúborda birsalmával elkészítési módja:
A húst megmossuk, kissé kiklopfoljuk és sóval, borssal fűszerezzük. A birsalmát meghámozzuk és vékony cikkekre vágjuk. A birsalmákat néhány percig borban áztatjuk. A borjúszeletek mindkét oldalát forró vajon pirosra sütjük. A borban áztatott birsalmát ráöntjük, ízesítjük sóval, tárkonylevéllel, és fedő alatt a bordákat puhára pároljuk. Ekkor kiszedjük, és a visszamaradt birsalmát meghintjük liszttel, kevés vízzel felengedjük és felforraljuk.
A bordákat előmelegített tálra rakjuk, ráöntjük a birsalmamártást, és köretként párolt rizst adunk hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. jún. 18. 08:27
A boros borjúborda birsalmával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.