Rakott mákostészta recept
A Rakott mákostészta hozzávalói:50 dkg hosszúmetélt
1 evőkanál olaj
20 dkg mák
12 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
3 dl tejföl ( 20 %-os )
1 db tojás
25 dkg házi sárgabaracklekvár
1 evőkanál zsemlemorzsa
4 dkg vaj
A Rakott mákostészta elkészítési módja:
1. A mákot megdaráljuk, és elvegyítjük 10 dkg porcukorral. 2. A tésztát enyhén sós, lobogó, bő vízben, amibe 1 evőkanál olajat is teszünk, kifőzzük, majd leszűrjük. 3. Egy nagyobb edényben a tésztát összekeverjük a cukros mákkal. 4. Egy magasabb falú tepsit (22x38 cm) vastagon kikenünk vajjal, és beszórunk a zsemlemorzsával. 5. Beleterítjük a tészta felét, és egyenletesen elosztjuk rajta a baracklekvárt, majd beborítjuk a tészta másik felével. 6. A tejfölt elkeverjük 1 evőkanál porcukorral, a vaníliás cukorral és 1 db nyers tojással. Ráöntjük a tészta tetejére, amin egyenletesen eloszlatjuk. 7. Előmelegített sütőben 220 fokon addig sütjük, míg a teteje kissé megpirul, ez kb. 30 percet vesz igénybe. 8. Igény szerint porcukorral meghintve, melegen tálaljuk.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: lackó-zsanett, 2009. okt. 27. 13:37
A rakott mákostészta elkészítési módja és hozzávalói.