Rakott Ziti recept
35 perc
A Rakott Ziti hozzávalói:
4l víz
350g ziti vagy rövidre vágott csőtészta
1/2 piros húsú paprika
100g puha sajt
400ml konyhakész paradicsomártás
30g reszelt parmezánsajt
A Rakott Ziti elkészítési módja:
A 4l vízet megsózzuk ,felforraljuk,mehet bele a 350 g tészta.Csak fele annyi ideig főzzük meg mint ami a csomagolásán fel van tüntetve. Közben 4 kisebb vagy 1 nagy hőálló edényt kivajazunk.paprikát megmossuk,kimagozzuk.keskeny csíkokra vágjuk.A sajtot /100g puha/ kockákra vágjuk. Tésztáról leöntjük a vízet,és ismét a fazékba tesszük.Hozzáadjuk a paradicsommártást és a paprikát,kockára vágott sajtot,jól összekeverjük.A masszát a formába öntjük,megszórjuk a reszelt parmezánnal. Sütőt 200 fokra előmelegítjük.15-20 percig sütjük,amig a sajt aranybarna nem lesz a tetején.
Mi szoktunk mellé valami húst is készíteni,csirke vagy pulyka-nagyon finom!Kiadós!
És igazi olasz recept!
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: 473905f38c, 2009. okt. 27. 08:17
A rakott ziti elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.