Uborkás mustáros csirke recept
45 perc
Az Uborkás mustáros csirke hozzávalói:
- kb 40 dkg csirkemell
- 1-2 vöröshagyma (lehet lila is, vagy 1 cs. újhagyma is)
- só
- bors
- 1 ek liszt
- 1-2 ek vaj, margarin
- 1 ek étolaj
- 2 dl tejföl
- 1 dl teszín
- mustár: 1 ek sima mustár, 1 ek magos mustár vagy 2 ek sima mustár
- pár db csemegeuborka (5-6 db a 5-8 cm hosszúságúból)
Az Uborkás mustáros csirke elkészítési módja:
- a csirkemellet vékony szeletekre vágjuk (minél vékonyabb, annál hamarabb megpuhul, és max 5 cm hosszú legyen, majd erre szórjuk az 1 ek lisztet és átforgatjuk - uborkát apró kockákra vágjuk - hagymát is felaprítjuk - sima mustárt a tejszínt és a tejfölt turmixszal, botmixerrel alaposan összekeverjük - az olajat, vajat serpenyőbe tesszük, és felforrósítjuk, majd erre helyezzük rá a belisztezett csirkemell csíkokat, addig pirítjuk, amíg szépen meg nem pirul :D majd hozzáadjuk a hagymát is, és együtt kevergetjük, amíg a hagyma meg nem puhul. Amikor a hagyma megpirult, ráönthetjük az öntetet (mustáros-tejszínes tejfölt), és hozzáadjuk az apróra vágott csemegeuborkát. Kb 5-10 percig összefőzzük az ízeket, és már tálalható is.
Köret: no hát ez igen változatos lehet.
- rizs, minden variációban (kukoricás, rizi-bizi, sima rizs....)
- saláta, ebben az esetben a csirkemellnek ki kell hűlnie
- tészta (szénhidrátgazdag lesz tőle)
- sültkrumpli ( u.a. mint a tészta)
Ha sűrűbbre szeretnénk, akkor a végén tovább kell főzni, ha hígabbra, akkor kevesebb ideig. Hígítani bármikor lehet tejföl, vagy tejszín hozzáadásával!
Ha a receptem alapján elkészítetted, kérlek írd meg, hogy sikerült, és hogy ízlett a társaságnak!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Szaszy79, 2009. aug. 23. 09:42
Az uborkás mustáros csirke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.