Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Krumplileves-rántással és kolbásszal recept

Krumplileves-rántással és kolbásszal recept

Elkészítési idő 60 perc

A Krumplileves-rántással és kolbásszal hozzávalói:
- 1-1,5 kg burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db sárgarépa
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál parasztkolbász
- 3 ek étolaj
- 2-3 ek liszt
- 1-2 ek tejföl
- 2 tk pirospaprika(csemege)
- 1 erőleveskocka
- 1 ek ételízesítő
- só, bors szükség esetén


A Krumplileves-rántással és kolbásszal elkészítési módja:
Előkészületek: - a vöröshagymát apró kockákra aprítjuk - a sárgarépát megpucoljuk, és hosszanti irányban negyedre vágjuk - krumplit megpucoljuk, és kockákra vágjuk - a kolbászt felszeleteljük, karikákra vágjuk Főzés: - a krumplit feltesszük főni (ellepje a víz), hozzáadjuk a sárgarépát, a leveskockát, és az ételízesítőt - ha már forr, megnézzük megpuhultak e a zöldségek, ha igen, akkor hozzáadjuk a rántást, és a parasztkolbászt, és az ízek összeérése végett még egy negyed órán át főni hagyjuk. Rántás: - 3 ek étolajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát - hozzáadjuk a 3 ek lisztet, APRÁNKÉNT, folyamatos keverés közben, így nem lesz csomós - szép zsemle színűre hagyjuk pirulni, de folyamatosan kevergetni kell, nehogy leégjen. - ha megkaptuk a színt, akkor levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a pirospaprikát, a tejfölt, és belepréseljük (fokhagyma nyomón keresztül) a fokhagymát.

Az elkészült levest tálalhatjuk, tejfölt még lehet utólag is belekeverni, ki hogy szereti.

Ha valaki ez alapján főzné a krumplilevesét, kérem írja meg hogy sikerült, hogy ízlett a társaságnak! Köszönöm.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A krumplileves-rántással és kolbásszal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook