Marhaszelet zöldségpörköltön recept
A Marhaszelet zöldségpörköltön hozzávalói:2 közepes sárgarépa
3 kis fej vöröshagyma
20 dkg kolozsvári szalonna
20 dkg gomba
3 gerezd fokhagyma
6 szelet, egyenként 10 dkg-os marhahús
pirospaprika, oregánó, só, bors, gondolatnyi ecet, olaj
(marhahúsleves)
A Marhaszelet zöldségpörköltön elkészítési módja:
A hagymát, a répát, a szalonnát 1 cm-es kockákra, a gombát, a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk. A hússzeletek szélét több helyen bevagdossuk, vékonyra klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben felolvasztjuk a szalonnát, megfuttatjuk benne a hagymát, leöntjük egy gondolatnyi ecettel. Hozzáadjuk a sárgarépát, a gombát, fűszerezzük pirospaprikával, oregánóval, sóval, borssal, és az egészet rövid ideig együtt pirítjuk. A húst forró olajban mindkét oldalán hirtelen barnára sütjük. Hozzáadjuk a zöldségeket, és puhára pároljuk; ha szükséges, marhahúslevessel felöntjük. (Ha nincs, víz is megteszi.)
Köretnek tarhonya, főtt tészta dukál; paleósoknak meg ami tetszik. :)
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. aug. 28. 06:53
A marhaszelet zöldségpörköltön elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.