Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Marhaszelet zöldségpörköltön recept

Marhaszelet zöldségpörköltön recept

A Marhaszelet zöldségpörköltön hozzávalói:
2 közepes sárgarépa
3 kis fej vöröshagyma
20 dkg kolozsvári szalonna
20 dkg gomba
3 gerezd fokhagyma
6 szelet, egyenként 10 dkg-os marhahús
pirospaprika, oregánó, só, bors, gondolatnyi ecet, olaj
(marhahúsleves)


A Marhaszelet zöldségpörköltön elkészítési módja:
A hagymát, a répát, a szalonnát 1 cm-es kockákra, a gombát, a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk. A hússzeletek szélét több helyen bevagdossuk, vékonyra klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben felolvasztjuk a szalonnát, megfuttatjuk benne a hagymát, leöntjük egy gondolatnyi ecettel. Hozzáadjuk a sárgarépát, a gombát, fűszerezzük pirospaprikával, oregánóval, sóval, borssal, és az egészet rövid ideig együtt pirítjuk. A húst forró olajban mindkét oldalán hirtelen barnára sütjük. Hozzáadjuk a zöldségeket, és puhára pároljuk; ha szükséges, marhahúslevessel felöntjük. (Ha nincs, víz is megteszi.)

Köretnek tarhonya, főtt tészta dukál; paleósoknak meg ami tetszik. :)


Kategória: Húsételek receptjei


A marhaszelet zöldségpörköltön elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook