Tonhalas vegyes saláta recept
A Tonhalas vegyes saláta hozzávalói:1 fej zöldsaláta
6 paradicsom
2 zöldpaprika
1 doboz tonhal (185gr)
1 fej lilahagyma
öntethez:
1/2 csokor bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál balzsamecet
3 evőkanál olívaolaj
só, bors
A Tonhalas vegyes saláta elkészítési módja:
A salátaleveleket csíkokra szeljük, 4 tányérra osztjuk. A paradicsomot felkarikázzuk, a paprikát csíkokra szeleteljük. A tonhalat lecsepegtetjük az olajtól és kisebb darabkákra törjük, majd a paprikával és paradicsommal, együtt a tányérokra helyezzük. A bazsalikomot apróra vágjuk. A fokhagymát összezúzzuk, majd az ecettel, olajjal, sóval, borssal elkeverjük és a salátákra öntjük. Karikára szeletelt lilahagymával díszítjük
Könnyű nyári ebéd.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. aug. 27. 06:53
A tonhalas vegyes saláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.