Pikáns karfiol recept
A Pikáns karfiol hozzávalói:1 kg karfiol
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál liszt
2 dl tejföl
1 evőkanál piros fűszerpaprika
4 evőkanál olaj
1 teáskanál ételízesítő
só, törött fehérbors
A Pikáns karfiol elkészítési módja:
A rózsáira szedett karfiolt mély tűzálló tálba teszem, megsózom, aláöntök 2 evőkanál vizet, folpack fóliával szorosan lefedem és mikróban 10 percig párolom 800 Watton. A felforrósított olajon üvegesre pirítom a finomra vágott vöröshagymát, majd a tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát és a zúzott fokhagymát. Két evőkanálnyi vizet ráöntök, beleteszem a fűszereket és felforralom. A tejfölt simára keverem a liszttel és a hagymás szafttal, és a megpárolt karfiolra öntöm. Lefedve öt percre visszateszem a mikróba és befejezem az étel párolását. 10 perc letelte után veszem csak ki a tálat. (Utópárolás.)
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. aug. 24. 06:52
A pikáns karfiol elkészítési módja és hozzávalói.