Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Baconos, sajtos csirketorta recept

Baconos, sajtos csirketorta recept

A Baconos, sajtos csirketorta hozzávalói:
3 db nagyobb csirkemell filé
15 dkg bacon szalonna szeletek
25 dkg trappista sajt
3 db tojás
liszt
só, törött fehérbors


A Baconos, sajtos csirketorta elkészítési módja:
A csirkemell filéket lapjában félbevágjuk, majd hosszában vékony kb. 1,5 cm széles csíkokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, fél órát állni hagyjuk. Lereszeljük a trappista sajtot, felverjük a tojásokat és 3-4 bacon szalonna szelettel kibélelünk egy kerek jénai tálat. Panírozzuk a csirkemellet: liszt-tojás-reszelt sajt. Lerakunk egy sor csirkemellet a szalonnával kibélelt jénaiba, utána egy sor bacon, majd megint csirkemell. Addig folytatjuk, míg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejét baconnal beborítjuk. Előmelegített sütőben 200-220 C-on, kb. 1 óra alatt pirosra sütjük. Tortaszerűen szeleteljük, burgonyapürével és idénysalátával tálaljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A baconos, sajtos csirketorta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook