Baconos gombalepény recept

4 közepes méretű burgonya
3-4 gerezd fokhagyma
1 kk örölt köménymag
1 ek apróra vágott snidling vagy 2 szál újhagyma
csipet bors
2 kk só
50 dkg gomba
1 tojás
10 dkg búzadara
1 ek reszelt parmezán
10 dkg bacon
10 dkg reszelt sajt a tetejére
A Baconos gombalepény elkészítési módja:
A bacont és a megtisztított, felszeletelt gombát egy serpenyőben megpirítjuk, kihűtjük. A burgonyát meghámozzuk és kis lyukú sajtreszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a fűszereket, tojást, parmezánt, búzadarát végül a kihűlt bacont és gombát. Alaposan összekeverjük. Egy kisméretű jénai tálat vagy tepsit jól kivajazunk és egyenletesen elterítjük benne a masszát. Olyan formát válasszunk amiben a kb 1-2 centi vastagon lesz a keverékünk. A tetejére reszelt sajtot szórunk és 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. Még melegen tálaljuk, friss zöldséggel, salátával.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2016. nov. 29. 19:21
A baconos gombalepény elkészítési módja és hozzávalói.