Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Brokkolis tészta dióval recept

Brokkolis tészta dióval recept

A Brokkolis tészta dióval hozzávalói:
Kb 35-40 dkg brokkoli rózsa
40 dkg tészta
1 ek olaj
1 gerezd fokhagyma
5 dkg dióbél
3 dkg tökmag
Fél citrom reszelt héja és kicsavart leve
Reszelt keménysajt (opcionális)
Só, bors


A Brokkolis tészta dióval elkészítési módja:
A tésztát a csomagoláson található használati utasítás alapján megfőzzük, lecsepegetjük, majd fedő alatt a lábasban melegen hagyjuk. Közben a brokkoli rózsákat forró vízben kb 5 percig blansírozzuk. A fokhagymát és dióbelet felaprítjuk, majd a tökmaggal egy serpenyőben felforrósított olajban, alacsony hőfokon, 2-3 percig megpirítjuk, miközben folyamatosan kevergetjük. A brokkoli rózsákat felaprítjuk, a dióhoz adjuk, felöntjük 2-3 kanálnyi brokkolis főzőlével. Átkeverjük. Lehúzzuk a tűzhelyről a serpenyőt. Belereszeljük a citrom héját és belecsavarjuk a levét, sózzuk, borsozzuk. A tésztát elkeverjük a brokkolis dióval, és ha szükséges, adunk még hozzá annyi főzőlét, hogy a tészta kissé szaftos legyen. Tálalás előtt esetleg megszórjuk reszelt sajttal.

A tészta lehet bármi – akár glutén-mentes is, de vegyük figyelme a főzési időt, pl a barnarizs tészta csupán 5 percet igényel.
A brokkolit ne főzzük túl – akkor jó, és egészéges, amikor még kissé harapós.
Sajt nélkül ideális vegán és egészségtudatos étrendekbe, glutén-mentes tésztával és sajt nélkül méregtelenítés alatt is fogyasztható.
A brokkolis tészta dióval egy szuper őszi vegetáriánus étel, ami roppant gyorsan elkészíthető. Lehet köret is pl fasírt, grill kolbász, párolt halak mellé – vagy húskedvelők kiegészíthetik sült bacon szalonnával is.


Kategória: Egytálételek receptjei


A brokkolis tészta dióval elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook