Mandulás süti recept
A Mandulás süti hozzávalói:20 dkg őrölt mandula
17 dkg vaj
17 dkg porcukor
10 dkg liszt
3 tojás
1.5 dl natúr joghurt
1 teáskanál fahéj
1 teáskanál mandulakivonat
1 teáskanál sütőpor
A Mandulás süti elkészítési módja:
Tedd egy tálba a szoba-hőmérsékletű vajat, és gépi habverő segítségével jól keverd össze a cukorral. Add hozzá egyesével a tojásokat, majd a joghurtot, a mandulaaromát, és alaposan dolgozd össze. Fokozatosan rakd hozzá a darált mandulát, valamint a sütőporral és a fahéjjal elegyített lisztet. Ekkor már csak óvatosan, fakanállal keverd. Egyengesd a masszát egy vajjal kikent, közepes méretű sütőformába, és tedd 160 fokra előmelegített sütőbe. Körülbelül 40 perc alatt süsd meg. Mielőtt kiveszed, végezz tűpróbát. Ha egy hegyes eszközt beleszúrsz a tésztába, és azt üresen húzod ki, a süti elkészült. Várd meg, amíg kihűl, csak utána szeleteld fel.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2016. nov. 27. 15:14
A mandulás süti elkészítési módja és hozzávalói.