Különlegs vagdalt recept
A Különlegs vagdalt hozzávalói:
12-15 db bimbóskel,
50dkg darált sertéslapocka (800, -),
6 vékony szelet száraz fehérkenyér(20, 8),
2 db tojás
5 dkg sima liszt
ízesítésre: fokhagymakrém
2 dl olaj a sütéshez
kis fej vöröshagyma
só
bors
csipet pirospaprika
A Különlegs vagdalt elkészítési módja:
Elkészítése: A bimbóskelt megtisztítom, majd forrásban lévő sósvízben pár percig főzöm és leszűröm. A kenyérszeleteket megáztatom, kicsavarom és a húshoz adom. Beleteszem a külön edénybe leütött tojásokat, a fokhagymakrémet, apróra vágott vöröshagymát, sót, borsot, pirospaprikát. Összedolgozom a masszát, fogok egy kelbimbót és a húsból kis gombócokat formázok, mintha szilvás gombóc lenne. A lisztben megforgatom, és a megforrósított olajban szép sárgára sütöm. Köretként tálalom, de egytál ételnek is kitűnő, ilyenkor rizst vagy sósburgonyát teszek mellé. Előnye, hogy a tálalás előtt jóval elkészíthető, mikróban felmelegíthető, de hidegen is finom. Bimbóskelhelyet karfiollal is készülhet, tízóraira vagy uzsonnára is kínálhatjuk, igen kapós.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 269bcd1e2f, 2007. máj. 2. 09:35
A különlegs vagdalt elkészítési módja és hozzávalói.