Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Rakott gomba recept

Rakott gomba recept


A Rakott gomba hozzávalói:
40 dkg gomba
20 dkg rizs
, 2 db tojás
10 dkg reszelt sajt
2 dl energiaszegény tejföl
csipet só, bors, apróra vágott zellerzöld, pici pirospaprika, 1 ek. olaj.


A Rakott gomba elkészítési módja:
Elkészítése: a gombát megtisztítom, vékony szeletekre vágom, és a hagymán a fűszerekkel együtt megpárolom. A rizst teflonedényben egy csipet vegetával előfőzöm. Tűzálló - vagy nagyobb teflon tepsibe rakok egy sor rizst, gazdagon megrakom a gombával, és a tetejére terítem a megmaradt rizst. A tejfölt elkeverem a tojásokkal, ráöntöm a rizsre és egyenletesen elsimítom. Megszórom a reszelt sajttal, és közepes lángon átforrósítom. Akkor kész, ha a sajt kissé olvadni kezd. Gyorsan elkészül, ezért ha tehetjük, csak frissen készítsük.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A rakott gomba elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook