Ropogós zabpelyhes bomba recept



5 dkg mandula
5 dkg dió
2 tojás
10 dkg porcukor
10 dkg margarin
20 dkg zabpehely
vaníliaaroma
A Ropogós zabpelyhes bomba elkészítési módja:
A mandulát és a diót durvára őröljük. A tojást a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a margarint, és simára keverjük. Apránként hozzákeverjük a zabpelyhet is. Vaníliaaromával ízesítjük, majd a mandulával és a dióval is összedolgozzuk. Lisztes kézzel golyókat formálunk a masszából, kivajazott tepsibe tesszük, és meleg sütőben 25 percig sütjük. Amikor aranyszínűre sült, elzárjuk a sütőt, és még 10 percig benne hagyjuk. Minyonpapírokra adagoljuk, és grillrácson kihűtjük.
Nem ragadnak össze a golyók sütés közben, ha 5-5 cm helyet hagyunk köztük.
A megadott kalóriaérték egy darabra értendő.
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: Mókica, 2006. nov. 11. 13:37
A ropogós zabpelyhes bomba elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.