Zabpehely bonbon recept

Hozzávalók 20 db-hoz:
25 dkg darált zabpehely (kávédarálóban szoktam)
5 dkg darált mandula
8 dkg porcukor
Csipet só
10 dkg margarin
2 kisebb tojás
A díszítéshez tortabevonó.
A Zabpehely bonbon elkészítési módja:
A hozzávalókat összedolgozzuk. Ragacsos masszát kapunk. Hűtőbe rakjuk 1-2 órára. A masszából 20 db diónyi méretű golyót formázunk. A massza szobahőmérsékleten ragad, lisztezni nem szabad, addig golyózzuk ki, amíg hideg. Margarinnal vékonyan kikent tepsibe rakjuk és 150 °C-os sütőben kb. 15 percig sütjük. Amikor az aljuk már szép aranysárga kivesszük és hűlni hagyjuk. Tetejét olvasztott csokival megcsorgatjuk, de bele is márthatjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Zelma68, 2012. dec. 2. 18:25
A zabpehely bonbon elkészítési módja és hozzávalói.