Gyors és puha mézeskalács recept
A Gyors és puha mézeskalács hozzávalói:50dkg méz
2 egész tojás+2 tojás sárgája a tészta kenéséhez
6dkg cukor
50dkg liszt
1 kiskanál szódabikarbóna
2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
A Gyors és puha mézeskalács elkészítési módja:
A langyos mézet, a 2 tojást, a többi hozzávalót a fűszerekkel együtt habosra keverjük, a lisztet apránként adjuk hozzá. A jól összedogozott tésztát 1/2cm vastagra nyújtjuk, különböző formákkal kiszaggatjuk, vajazott-lisztezett tepsibe rakjuk. Tetejét a tojássárgájával megkenjük, dióval, mogyoróval, mandulával díszíthetjük. Kis lángon kb. 30 percig sütjük. A kihűlt tészta természetesen cukormázzal is díszíthető. Ezt a tésztát nem kell pihentetni, azonnal süthetjük, puhulnia sem kell, azonnal fogyasztható. Zárt dobozban hetekig eláll.
Kicsit nehezem kezelhető a tészta(magyarul: könnyen leragad a gyúrótáblára), de megéri a fáradtságot.
Ha karácsonyra készítjük, szükség van egy jó rejtekhelyre, amit a család nem ismer....
Vagy dupla adagot kell sütni :D
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Zelma68, 2008. nov. 30. 19:48
A gyors és puha mézeskalács elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.