Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Gyors és puha mézeskalács recept

Gyors és puha mézeskalács recept

A Gyors és puha mézeskalács hozzávalói:
50dkg méz
2 egész tojás+2 tojás sárgája a tészta kenéséhez
6dkg cukor
50dkg liszt
1 kiskanál szódabikarbóna
2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék


A Gyors és puha mézeskalács elkészítési módja:
A langyos mézet, a 2 tojást, a többi hozzávalót a fűszerekkel együtt habosra keverjük, a lisztet apránként adjuk hozzá. A jól összedogozott tésztát 1/2cm vastagra nyújtjuk, különböző formákkal kiszaggatjuk, vajazott-lisztezett tepsibe rakjuk. Tetejét a tojássárgájával megkenjük, dióval, mogyoróval, mandulával díszíthetjük. Kis lángon kb. 30 percig sütjük. A kihűlt tészta természetesen cukormázzal is díszíthető. Ezt a tésztát nem kell pihentetni, azonnal süthetjük, puhulnia sem kell, azonnal fogyasztható. Zárt dobozban hetekig eláll.

Kicsit nehezem kezelhető a tészta(magyarul: könnyen leragad a gyúrótáblára), de megéri a fáradtságot.
Ha karácsonyra készítjük, szükség van egy jó rejtekhelyre, amit a család nem ismer....
Vagy dupla adagot kell sütni :D


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A gyors és puha mézeskalács elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook