Zabpehelykocka recept
40 perc
A Zabpehelykocka hozzávalói:
2db tojás
10dkg margarin
2ek.méz
1ek.rum
12dkg porcukor
10dkg zabpehely
3ek.feketekávé
13dkg liszt
fél csomag sütőpor
kevés fahéj
A Zabpehelykocka elkészítési módja:
A 2 tojássárgáját,a margarint,a mézet,a rumot és a porcukrot kikeverjük.A zabpelyhet ledaráljuk,és a porcukorral megpiritjuk.Amikor kihűlt,belerakom a tésztába és hozzáadjuk a feketekávét,a lisztet, a sütőport,az őrölt fahéjat,valamint a tojások fehérjéből felvert habot.A tésztát margarinnal kikent,lisztezett tepsibe öntjük,és előmelegített sütőbe sütjük.Amikor kihűlt tejszínhabbal tálalom.
A tetejére lehet tenni diszitésnek meggyet is.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rika1, 2007. jan. 26. 07:23
A zabpehelykocka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.