Árpagyöngy /gersli/ felfújt recept
Az Árpagyöngy /gersli/ felfújt hozzávalói:40 dkg árpagyöngy /gersli/
4 dl tej
4 egész tojás
16 dkg cukor
10 dkg vaj
2 cs. vaníliás cukor
5 dkg mazsola
egy citrom reszelt héja
csipetnyi só
dzsem vagy málnaszörp
Az Árpagyöngy /gersli/ felfújt elkészítési módja:
Jól megmosom az árpagyöngyöt, majd felhasználás előtt legalább 8-10 órával beáztatom hideg vízben, majd leszűröm és először kevés sós vízben elkezdem főzni, közben a tejet is hozzáadom. Amikor megpuhul, hagyom hűlni. /ha kellő ideig áztatjuk, viszonylag gyorsan 15-20 perc alatt megfő/. A vajat a cukorral és a tojások sárgájával habosra keverem, ízesítem a citrom reszelt héjával, mazsolával és a vaníliáscukorral. Összekeverem az árpagyönggyel és a felvert tojásfehérjével. Kivajazott tepsiben sütöm. Kockákra vágva barackdzsemmel tálalom, de nagyon finom málnaszörppel is, kinek kinek kedve szerint.
Fotó megtekinthető a naplóm 727-es bejegyzésében.
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2011. szept. 18. 18:45
Az Árpagyöngy /gersli/ felfújt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.