Főoldal » Receptek » Reform ételek receptjei » Árpagyöngy /gersli/ felfújt recept

Árpagyöngy /gersli/ felfújt recept

Az Árpagyöngy /gersli/ felfújt hozzávalói:
40 dkg árpagyöngy /gersli/
4 dl tej
4 egész tojás
16 dkg cukor
10 dkg vaj
2 cs. vaníliás cukor
5 dkg mazsola
egy citrom reszelt héja
csipetnyi só
dzsem vagy málnaszörp


Az Árpagyöngy /gersli/ felfújt elkészítési módja:
Jól megmosom az árpagyöngyöt, majd felhasználás előtt legalább 8-10 órával beáztatom hideg vízben, majd leszűröm és először kevés sós vízben elkezdem főzni, közben a tejet is hozzáadom. Amikor megpuhul, hagyom hűlni. /ha kellő ideig áztatjuk, viszonylag gyorsan 15-20 perc alatt megfő/. A vajat a cukorral és a tojások sárgájával habosra keverem, ízesítem a citrom reszelt héjával, mazsolával és a vaníliáscukorral. Összekeverem az árpagyönggyel és a felvert tojásfehérjével. Kivajazott tepsiben sütöm. Kockákra vágva barackdzsemmel tálalom, de nagyon finom málnaszörppel is, kinek kinek kedve szerint.

Fotó megtekinthető a naplóm 727-es bejegyzésében.


Kategória: Reform ételek receptjei


Az Árpagyöngy /gersli/ felfújt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook