Tökbél levesem recept
A Tökbél levesem hozzávalói:1 db főzőtök kikapart belseje /magokkal együtt/
1 liter víz
1 púpozott evőkanál tejföl
1 csapott evőkanál liszt
só, bors, néhány szem egész köménymag
főtt tojás
A Tökbél levesem elkészítési módja:
A főzőtök kikapart belét kb. 1 liter vízben feltettem főzni, sóval, őrölt borssal, egész köménnyel ízesítettem. Fél órányi főzés után leszűrtem, közben 1 púpozott evőkanálnyi tejfölt simára kevertem 1 csapott evőkanálnyi liszttel, majd szedtem rá a leszűrt léből, ezt is simára elkevertem. Végül visszaöntöttem a tejfölös habarást a lébe, pár percig még forraltam. Tálaláskor kockákra vágott főtt tojást adtam hozzá és kaporral szórtam meg a levest.
Jól kiegészítené még a levest néhány szem pirított tökmag, de nekem most nem volt itthon.
Fotó megtekinthető a naplóm 662. bejegyzésében.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2011. aug. 4. 19:21
A tökbél levesem elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.