Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Tökbél levesem recept

Tökbél levesem recept

A Tökbél levesem hozzávalói:
1 db főzőtök kikapart belseje /magokkal együtt/
1 liter víz
1 púpozott evőkanál tejföl
1 csapott evőkanál liszt
só, bors, néhány szem egész köménymag
főtt tojás


A Tökbél levesem elkészítési módja:
A főzőtök kikapart belét kb. 1 liter vízben feltettem főzni, sóval, őrölt borssal, egész köménnyel ízesítettem. Fél órányi főzés után leszűrtem, közben 1 púpozott evőkanálnyi tejfölt simára kevertem 1 csapott evőkanálnyi liszttel, majd szedtem rá a leszűrt léből, ezt is simára elkevertem. Végül visszaöntöttem a tejfölös habarást a lébe, pár percig még forraltam. Tálaláskor kockákra vágott főtt tojást adtam hozzá és kaporral szórtam meg a levest.

Jól kiegészítené még a levest néhány szem pirított tökmag, de nekem most nem volt itthon.

Fotó megtekinthető a naplóm 662. bejegyzésében.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A tökbél levesem elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook