Kelt kifli spenóttal töltve recept
A Kelt kifli spenóttal töltve hozzávalói:70 dkg liszt
3 evőkanál burgonyapehely /el is maradhat/
1 mokkás kanál aszkorbinsav /el is maradhat/
3 teáskanál só
1,5 teáskanál cukor
2 dl tej
2-3 dl kefír, vagy joghurt, vagy tejföl
8 evőkanál olaj
5 dkg élesztő vagy ennek megfelelő szárított élesztő /én ez utóbbit használom/
spenótlevelek
egész tojás
reszelt sajt
A Kelt kifli spenóttal töltve elkészítési módja:
A hozzávalókból tésztát gyúrok /kb. 10 perc kézzel dagasztva/, majd meleg helyen kelesztem. Utána 64 db gombócra darabolom el a tésztát, majd egy kiolajozott tálcára téve a tenyeremmel egy határozott mozdulattal kilapítom. Friss spenótleveleket sós vízzel leforrázok, s ráhelyezem a nyers tésztára, felsodrom kis kifli alakúra és sütőpapírral bélelt tepsiben még hagyom kelni. Sütés előtt felvert egész tojással megkenem, bőven szórok a tetejére reszelt sajtot és előmelegített sütőben megsütöm.
Fotók megtekinthetőek a naplóm 668-671-s bejegyzéseiben.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2011. aug. 8. 13:35
A kelt kifli spenóttal töltve elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.