Csőben sült sajtos kelbimbó recept
A Csőben sült sajtos kelbimbó hozzávalói:Csőben sült sajtos kelbimbó
- 1 kg kelbimbó
- 2 dl tej
- 2 dl tejföl
- 1 tojás
- 2 evőkanál liszt
- 5 dkg vaj
- 10 dkg sajt
- olaj
- zsemlemorzsa
- szerecsendió, só, bors ízlés szerint
A Csőben sült sajtos kelbimbó elkészítési módja:
A megmosott kelbimbót főzzük meg enyhén sózott vízben, szűrjük le. A felolvasztott margarinon pirítsuk világossárgára a lisztet, majd adjuk hozzá a tejet. Mikor forrni kezd, vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a tojássárgáját, a tejfölt és a reszelt sajt felét. Ízesítsük reszelt szerecsendióval, sóval, borssal. A tojásfehérjét verjük habbá, és keverjük a mártáshoz. A kelbimbót egy olajjal kikent és zsemlemorzsával meghintett tűzálló tálba tegyük, öntsük rá a mártást, szórjuk a tetejére a maradék reszelt sajtot, és forró sütőben süssük, míg a teteje megpirul.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 9ac093e955, 2010. júl. 24. 09:57
A csőben sült sajtos kelbimbó elkészítési módja és hozzávalói.