Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Csőben sült kelbimbó recept

Csőben sült kelbimbó recept

A Csőben sült kelbimbó hozzávalói:
1 kg kelbimbó
2 dl tej
2 dl tejföl
1 tojás
2 púpozott evőkanál liszt
4 dkg margarin
6 dkg sajt
2 evőkanál olaj
2 evőkanál zsemlemorzsa
szerecsendió



A Csőben sült kelbimbó elkészítési módja:
A megmosott kelbimbót főzd meg enyhén sózott vízben, s szűrd le. A felolvasztott margarinon pirítsd világos sárgára a lisztet, majd add hozzá a tejet. Mikor forrni kezd, vedd le a tűzről, keverd hozzá a tojás sárgáját, a tejfölt és a reszelt sajt felét. Ízesítsd reszelt szerecsendióval és sóval. A tojásfehérjét verd habbá és keverd a mártáshoz. A kelbimbót egy olajjal kikent és zsemlemorzsával meghintett tűzálló tálba tedd, öntsd rá a mártást, szórd a tetejére a maradék reszelt sajtot és forró sütőben süsd, míg a teteje meg nem pirul.

én a kelbimbó főzéséhez szoktam használni még köménymagot


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A csőben sült kelbimbó elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook