Hagymás-szilvás pulykamell-filé recept
A Hagymás-szilvás pulykamell-filé hozzávalói:8 szelet tenyér nagyságú pulykamell-filé
20 cm póréhagyma
20 dkg bármilyen ehető gomba
30 dkg kimagozott szilva
1 csapott evőkanál fűszerkeverék (vegeta v. delikát)
1 csapott mokkáskanál őrölt bors
Olaj
Só
15 dkg hóvirág sajt
A Hagymás-szilvás pulykamell-filé elkészítési módja:
A pulykamell-szeleteket gyengén (nem túl vékonyra) kiverjük, fűszerkeverékkel megszórva 2 óra hosszat hideg helyen pácoljuk. 4-5 evőkanál olajat egy serpenyőben vagy wokban felforrósítunk, átsütjük a hússzeletek mindkét oldalát, majd az olajból tűzálló tálba szedjük. Az olajban megdinszteljük a szeletekre vágott póréhagymát, megszórjuk borssal, beleadjuk az apró darabokra vagdalt gombát, amikor majdnem megfőtt, hozzátesszük a szilvát, s 1 dl vízzel felöntve átgőzöljük, de csak annyira, hogy szépen egészben maradjon és ne főjön szét. Ezzel a hagymás-szilvás raguval leöntjük a húst, megszórjuk sajtkockákkal és előmelegített 170 fokos sütőben 20 perc alatt összeérleljük. Mazsolás rizzsel tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2012. nov. 22. 13:28
A hagymás-szilvás pulykamell-filé elkészítési módja és hozzávalói.