Csicsókás zeller saláta recept
50 perc
A Csicsókás zeller saláta hozzávalói:
5 db nagyobb csicsóka
1 nagy fej zeller
4 közepes fehér csemege hagyma
1 közepes kápia paprika
oliva olaj, só, ecet, édesítő, bors, babérlevél
A Csicsókás zeller saláta elkészítési módja:
A csicsókát megmosom, enyhén sós vízben megfőzöm, a zellert megmosom megtisztítom, és azt is enyhe sós vízbe megfőzöm. A hagymát megtisztítom , felszeletelem, besózom. A kápia paprikát kissebb szeletekre vágom. Megcsinálom a levet, izlés szerint ecet, édesítő, tehetetunk bele babérlevelet,szemes borsot, felforraljuk.A megfőtt csicsókát megtisztítjuk a megfőtt zellert a csicsókát szeletelve jénai tálba tesszük, és közé rakjuk a hagymát, és a kápia paprikát, ha megtelt a tál 3-4 kanál oliva olajat locsolunk rá, és ráöntjük a még meleg levet,hadjuk kihülni. Hűtőbe téve , másnap sültek mellé kitűnő salátát ehetünk. Jó étvágyat!
Óvatosan főzzük a csicsókát, hamar puhul!
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: f8a0877a48, 2012. dec. 24. 20:26
A csicsókás zeller saláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.