Burgonya krémleves füstöltsajttal recept
40 perc
A Burgonya krémleves füstöltsajttal hozzávalói:
1 liter víz
5 szem közepes burgonya
10 dkg füstölt sajt
1 dl tejföl
kevés póré hagyma
só, bors, szerecsendió, petrezselyem, olaj
A Burgonya krémleves füstöltsajttal elkészítési módja:
A burgonyát megtisztítjuk, lemossuk apró kockára vágjuk, feltesszük főni. A hagymát apró kockára vágjuk, olajon megfuttatjuk a burgnyára öntjuk, sózzuk, készre főzzük, ha megfőtt a burgonya, levesszük a tűzhelyről, és hozzáöntve a tejszint leturmikszoljuk. Izesítjük kevés őrölt bors,só és szerecsendióval, majd átforraljuk, ha kész vágott petrezselyemmel diszítjük. Tányérba reszeljük a sajtot, és rámerjük a krémlevest! Jó étvágyat!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: f8a0877a48, 2013. máj. 11. 20:21
A burgonya krémleves füstöltsajttal elkészítési módja és hozzávalói.