Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Burgonya krémleves füstöltsajttal recept

Burgonya krémleves füstöltsajttal recept

Elkészítési idő 40 perc

A Burgonya krémleves füstöltsajttal hozzávalói:
1 liter víz
5 szem közepes burgonya
10 dkg füstölt sajt
1 dl tejföl
kevés póré hagyma
só, bors, szerecsendió, petrezselyem, olaj


A Burgonya krémleves füstöltsajttal elkészítési módja:
A burgonyát megtisztítjuk, lemossuk apró kockára vágjuk, feltesszük főni. A hagymát apró kockára vágjuk, olajon megfuttatjuk a burgnyára öntjuk, sózzuk, készre főzzük, ha megfőtt a burgonya, levesszük a tűzhelyről, és hozzáöntve a tejszint leturmikszoljuk. Izesítjük kevés őrölt bors,só és szerecsendióval, majd átforraljuk, ha kész vágott petrezselyemmel diszítjük. Tányérba reszeljük a sajtot, és rámerjük a krémlevest! Jó étvágyat!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A burgonya krémleves füstöltsajttal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook