Báránysült szalonnás kelbimbóval recept
A Báránysült szalonnás kelbimbóval hozzávalói:4 személyre:
1 kg báránycomb
3 evőkanál olaj
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 szál rozmaring
Köret:
60 dkg kelbimbó
15 dkg húsos szalonna
A Báránysült szalonnás kelbimbóval elkészítési módja:
A húst megmossuk, leszárítjuk, kiterítjük. A hagymákat megtisztítjuk. Megsózzuk a húst, 2 gerezd fokhagymát vékonyra szeletelünk, a húson a megmosott rozmaringlevelekkel együtt elterítjük. Összetekerjük, formázzuk, és megkötözzük. A sütőt 160 C-fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. Felszeleteljük a hagymát és a maradék fokhagymát, beletesszük egy tepsibe, ráhelyezzük a húst. Meglocsoljuk az olajjal, öntünk alá kevés vizet, és a sütőben puhulásig (kb. 60-70 perc) sütjük. Közben gyakran locsolgatjuk, ha szükséges, pótoljuk a vizet. Amíg a hús sül, elkészítjük a köretet. Megtisztítjuk a kelbimbót, majd enyhén sós, forró vízbe tesszük, 10 percig főzzük. A szalonnát kockákra vágjuk, zsírjára pirítjuk. A kelbimbót leszűrjük, azonnal a szalonnára dobjuk. Sózzuk, borsozzuk, és lefedve pár perc alatt összepároljuk. A megsült hús mellé tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2012. dec. 31. 16:05
A báránysült szalonnás kelbimbóval elkészítési módja és hozzávalói.