Eredeti Görög Souvlaki! recept
Az Eredeti Görög Souvlaki! hozzávalói:2 személyre:
40 dkg Báránycomb
1/2 citrom leve
60 ml oliva olaj
1 evőkanálnyi oregano
1 teáskanálnyi rozmaring (egész)
2 gerezd fokhagyma
1 nagy fej vöröshagyma
1 zöld pritamin paprika
ízlés szerint só, bors
4 db fapálcika ::
Nem vagyok híve az előre legyártott görög fűszerkeverékeknek, mert lehet, hogy tartalmaz olyat összetevőt is ami nem kell hozzá, és csak ront a minőségen.
Az Eredeti Görög Souvlaki! elkészítési módja:
A húst 2 cm kockára vágjuk, majd beletesszük egy tálba. Hozzáöntjük az olajat, citromlevet, zúzott fokhagymát, oreganot és a rozmaringot, majd állni hagyjuk legalább 4 órán át a hűtőben. Pácolási idő lejárta után, a vöröshagymát és a zöld pritaminpaprikát nagy kockákra vágjuk, és az összetevőket egymást felváltva pálcikákra szúrjuk: hús, hagyma, paprika. Sütés elött közvetlen sózzuk borsozzuk. Fa-szén parázs fölött mind a négy oldalát 3-3 percig sütjük. Kenyérrel vagy sültkrumplival tálaljuk.
Nem érdemes a bárányhúst felváltani más húsokkal. Nagyon sok magyar recept oldalt olvastam erről a görög ételről, de egyik sem volt egyforma. Egyik ilyen húst a másik olyan húst ír. NEM! Nem váltható fel semmilyen más hússal ez az étel, különben semmi köze nem lesz az eredeti ízekhez.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 0245e2b239, 2011. ápr. 20. 14:12
Az eredeti görög souvlaki! elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.