Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Spenótos-sajtkrémes-sütőtökös lepény recept

Spenótos-sajtkrémes-sütőtökös lepény recept

A Spenótos-sajtkrémes-sütőtökös lepény hozzávalói:
Hozzávalók egy 28 cm-es kapcsos tortaformához:
1 csomag leveles tészta
45 dkg sütőtök
20 dkg spenót
20 dkg natúr sajtkrém
3 fej fokhagyma
1 ág friss rozmaring
5 dkg vaj

bors
1 tojás a pite megkenéséhez


A Spenótos-sajtkrémes-sütőtökös lepény elkészítési módja:
A leveles tészta felét kilisztezett vagy sütőpapírral bélelt tortaformába nyújtjuk, 150 fokos sütőben elősütjük, célszerű sütőbabot használnunk súlyként, nehogy összeugorjon a tészta. A spenótot megtisztítjuk, és kevés vajon, aprított fokhagymával pár perc alatt megpároljuk. Pillanatok alatt összeesik a spenót. Az elősütött tésztára rétegezzük a vékonyan szeletelt sütőtököt, meghintjük aprított rozmaringgal, erre jön a fokhagymás spenót, majd a sajtkrém, több rétegben is tehetjük, amíg el nem fogynak. A maradék tésztát kinyújtjuk, befedjük vele a zöldséges pitét,felvert tojással kenjük meg a tetejét, így szép fényesre, barnára tud sülni. 180 fokos előmelegített sütőben kb. 45-50 perc alatt készre sütjük.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A spenótos-sajtkrémes-sütőtökös lepény elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook