Spenótos-sajtkrémes-sütőtökös lepény recept
A Spenótos-sajtkrémes-sütőtökös lepény hozzávalói:Hozzávalók egy 28 cm-es kapcsos tortaformához:
1 csomag leveles tészta
45 dkg sütőtök
20 dkg spenót
20 dkg natúr sajtkrém
3 fej fokhagyma
1 ág friss rozmaring
5 dkg vaj
só
bors
1 tojás a pite megkenéséhez
A Spenótos-sajtkrémes-sütőtökös lepény elkészítési módja:
A leveles tészta felét kilisztezett vagy sütőpapírral bélelt tortaformába nyújtjuk, 150 fokos sütőben elősütjük, célszerű sütőbabot használnunk súlyként, nehogy összeugorjon a tészta. A spenótot megtisztítjuk, és kevés vajon, aprított fokhagymával pár perc alatt megpároljuk. Pillanatok alatt összeesik a spenót. Az elősütött tésztára rétegezzük a vékonyan szeletelt sütőtököt, meghintjük aprított rozmaringgal, erre jön a fokhagymás spenót, majd a sajtkrém, több rétegben is tehetjük, amíg el nem fogynak. A maradék tésztát kinyújtjuk, befedjük vele a zöldséges pitét,felvert tojással kenjük meg a tetejét, így szép fényesre, barnára tud sülni. 180 fokos előmelegített sütőben kb. 45-50 perc alatt készre sütjük.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. nov. 30. 11:50
A spenótos-sajtkrémes-sütőtökös lepény elkészítési módja és hozzávalói.