Finom tejfölös, sajtos pogácsa recept
A Finom tejfölös, sajtos pogácsa hozzávalói:1,20dkg finom liszt
25 dkg RAMA margarin
25 dkg zsír
5 dkg élesztő
4 tojás sárgája
5dl tejföl
ízlés szerint só,de mivel 20-25 dkg sajt is kerül a tésztájába,vigyázzunk a sózással,inkább kóstolgassuk
20-25 dkg sajt
A Finom tejfölös, sajtos pogácsa elkészítési módja:
Pici tejben felfuttatom az élesztőt!Miközben ez készül,a lisztet összekeverem a margarinnal és a zsírral,hozzáadom a tojások sárgáját a sajtot a sót,tejfölt és végezetül az élesztőt!Jól összegyúrom!Én egy éjszakát szoktam állni hagyni hűtőben és úgy sokkal puhább lesz!Ha kész,kinyújtom lisztezett deszkán kiszaggatom pogácsa szaggatóval,ki milyen méretre szeretné,megkenem tojással,szórok rá sajtot és sütöm 200 fokon!
Én egy éjszakát szoktam állni hagyni hűtőben és úgy sokkal puhább lesz!
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: 2ac8ed4feb, 2013. jan. 2. 15:50
A finom tejfölös, sajtos pogácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.