Szilveszteri virslis párnácskák recept
A Szilveszteri virslis párnácskák hozzávalói:500g rétesliszt
600g finomliszt
500g RAMA margarin
400g tejföl
50g élesztő
3db tojás
2ek só
2ek kristálycukor
400g Pick juhbeles virsli
A Szilveszteri virslis párnácskák elkészítési módja:
A hűtőből kivett tejfölbe belemorzsolom az élesztőt és teszek hozzá kristálycukrot, összekeverem, félre teszem. A lisztbe bele teszem a margarint és elmorzsolom benne. Adok hozzá sót és belekeverem a tejfölös élesztőt. Összedolgozom, majd beleütöm a két egész tojást. Még egyszer jól eldolgozom és konyharuhával letakarva pihentetem 1-2 órát. Fél ujjnyira nyújtom a tésztát és az 1-2 ujjnyira vágott virslit elhelyezem az alján 1 sorba, közöket hagyva. Feltekerem, majd éles késsel elvágom a virslik között a tésztát. A párnácskák végeit villával lenyomom, hogy összetapadjanak, a tetejét ferdén bevagdosom késsel (mint a fornettis péksütiken). Kiolajozott hagyományos méretű tepsire teszem őket. Nem kell nagyon távol, de túl közel sem. Tojással megkenem a tetejét, majd 200 fokos sütőben 40-50perc alatt készre sütöm.
A liszt lehet kicsit több, vagy kevesebb is.
Amikor hajtod fel a tésztát benne a virslivel, a tekerés nyúljon alá, hogy sütéskor ne keljen szét és ne nyíljon ki a párnácska.
Reszelt trappista sajtot is lehet a tetejére szórni sütés előtt.
Ebből a mennyiségből 2 hagyományos méretű tepsivel sül ki.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: d'moni, 2012. dec. 31. 15:32
A szilveszteri virslis párnácskák elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.