Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Szilveszteri virslis párnácskák recept

Szilveszteri virslis párnácskák recept

A Szilveszteri virslis párnácskák hozzávalói:
500g rétesliszt
600g finomliszt
500g RAMA margarin
400g tejföl
50g élesztő
3db tojás
2ek só
2ek kristálycukor
400g Pick juhbeles virsli


A Szilveszteri virslis párnácskák elkészítési módja:
A hűtőből kivett tejfölbe belemorzsolom az élesztőt és teszek hozzá kristálycukrot, összekeverem, félre teszem. A lisztbe bele teszem a margarint és elmorzsolom benne. Adok hozzá sót és belekeverem a tejfölös élesztőt. Összedolgozom, majd beleütöm a két egész tojást. Még egyszer jól eldolgozom és konyharuhával letakarva pihentetem 1-2 órát. Fél ujjnyira nyújtom a tésztát és az 1-2 ujjnyira vágott virslit elhelyezem az alján 1 sorba, közöket hagyva. Feltekerem, majd éles késsel elvágom a virslik között a tésztát. A párnácskák végeit villával lenyomom, hogy összetapadjanak, a tetejét ferdén bevagdosom késsel (mint a fornettis péksütiken). Kiolajozott hagyományos méretű tepsire teszem őket. Nem kell nagyon távol, de túl közel sem. Tojással megkenem a tetejét, majd 200 fokos sütőben 40-50perc alatt készre sütöm.

A liszt lehet kicsit több, vagy kevesebb is.

Amikor hajtod fel a tésztát benne a virslivel, a tekerés nyúljon alá, hogy sütéskor ne keljen szét és ne nyíljon ki a párnácska.

Reszelt trappista sajtot is lehet a tetejére szórni sütés előtt.

Ebből a mennyiségből 2 hagyományos méretű tepsivel sül ki.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A szilveszteri virslis párnácskák elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook